Deda Mraz ipak postoji

Imam 28 godina a i dalje vjerujem u Deda Mraza.

To je jedan stariji gospodin sa crvenom kapom i bijelom bradom koji dolazi svake godine i ispunjava nam želje, donosi poklone i lijepo raspoloženje. Uvijek dođe i u firmu gdje radi moja majka i ostavi poklone djeci svih tamo zaposlenih. Siguran sam da ste i svi vi dobijali poklone od Deda Mraza a sumnjam da će vas on i ove godine zaobići.

No ja želim da vas na vrijeme upozorim na dvije jako važne stvari.

Prvo da Deda Mraz ne može da ispuni baš sve vaše želje, i drugo da nikako ne smetnete sa uma kako sva ta čarolija oko Deda Mraza i Nove godine traje veoma kratko, a da najčešće posle toga sve ponovo bude kao sto je do tada bilo.

Najveći broj problema koje još niste počeli da rješavate i planova i ideja koje niste realizovali čekaće na vas i po završetku praznika. Zato nemojte da dozvolite da vas praznično raspoloženje i iščekivanje susreta sa Deda Mrazom opiju i da opet upadnete u kolotečinu.

Predlažem da ne čekate januar ako ste htjeli da počnete sa treninzima, ako ste htjeli da napišete knjigu, počnete da učite fiziku ili pokrenete sopstveni online biznis. Sve to možete i treba da započnete već danas. Za ispunjenje većine želja potrebno je naše lično angažovanje pa zato nemojte da gubite vrijeme čekajući Deda Mraza. On će se pojaviti, ali to nije dovoljno.

Nadam se da i vi vjerujete u Deda Mraza, ali da ne zavisite od njega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 10