Najljepša su druženja na krovu

U ovom postu pisaću Vam o druženju na krovu, sa željom i ciljem da Vas ubijedim da su takva druženja najljepša.

Pod krovom podrazumijevam (najčešće ipak ravan) prostor na vrhu neke stambene zgrade ili kuće, pod vedrim nebom, do kog se lako možete popeti nekim stepenicama. Na krovu možete da okupite svoje društvo, pijete piće, razgovarate, slušate muziku sa lap topa ili svirate gitaru i pjevate sami.

Poslednji put sam se družio na krovu sa kolegama iz Škole retorike i upravo me sjećanje na to prelijepo druženje inspirisalo da napišem ovaj blog post.

Postoji mnogo razloga zbog čega smatram ovo što piše u naslovu ali ja ću navesti samo nekoliko njih.

Na krovu nema nepozvanih nepoznatih ljudi, nema nekog ko bi Vam odvlačio pažnju. Tu su samo vaši prijatelji i sa kim god od njih da razgovarate imaćete o čemu. Pića ne može nestati jer svako donese po nešto.

Na krovu niko neumorno ne kuca poruke na mobilnom telefonu, jer niko nije zapostavljen i svako jednako učestvuje u druženju i razgovoru. Uz to vazduh je čist a pogled predivan.

Na krov niko neće donijeti foto aparat tako da nećete imati ni jednu fotografiju sa tog druženja. Nakon nekog vremena s obzirom da nećete imati dokaz o tom događaju (u vidu velikog broja fotografija) moći ćete da ga u svojoj mašti, blog postovima ili usmenim opisima uljepšavate do mile volje.

Za druženje na krovu ne morate posebno da se sređujete jer ćete vjerovatno sjedjeti na podu.

Moram svakako da vas upozorim, i da može da se pojavi nervozni komšija koji je odlučio da zaspi a od vas ne može. Tako postoji vjerovatnoća da ćete druženje nastaviti u nekom kafiću.

Novu godinu smo već dočekali, a kako sam ubijeđen da mnogi od vas razmišljaju gdje da provedu neku od preostalih prazničnih večeri, rado bih predložio da to bude baš na krovu. No, decembar je i hladno je, ali nemojte propustiti da okupite društvo na krovu već u aprilu.

Vaša iskustva sa sličnih druženja podijelite sa čitaocima ovog posta putem komentara.

Srećna vam Nova 2012. godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1