Obavezno pođite na proslavu deset godina mature

Moje matursko veče održano je 13. maja 2002. godine. Uskoro će proći deset godina od tada i tim povodom biće organizovana proslava. Ako i vaša generacija slavi deset godina mature i organizuje proslavu tim povodom, to nikako ne smijete da propustite.

Maturskom večeri se obilježava kraj srednjoškolskog obrazovanja i završetak jednog značajnog perioda života, a proslava deset godina mature je dobra prilika da se prisjetimo tog perioda i družimo sa dragim ljudima sa kojima smo učili o životu.

Postoji mnogo razloga zbog čega treba da pođete na proslavu deset godina mature, pa ću navesti neke od njih.

Prvo, zato što je zanimljivo vidjeti ljude sa kojima ste učili, ali sa kojima ste izgubili kontakt i niste ih vidjeli deset godina. Interesantno je razgovarati sa njima i saznati šta su postali. Kako reče moj dobar drug, vjerovatno ćete ugovoriti puno kafa i roštilja, na koje na kraju nećete ni otići. No i u tome ima nečeg lijepog, i to je život. Teško je očekivati da se davno pokidane veze mogu ponovo obnoviti, ali se možda mogu početi iznova graditi na nekim novim osnovama.

Drugo, zato što ćete se prisjetili događaja iz srednje škole. Sjećanje na te dane, kada smo imali samo 18 godina uvijek nas ispuni pozitivnom energijom. Iako smo i tada mislili da smo puno zauzeti raznim obavezama i učenjem, tek smo kasnije shvatili šta su prave obaveze i šta zaista znači biti zauzet.

Treće, da biste se lijepo proveli sa prijateljima sa kojima niste nikada ni prestajali da se družite.

Iako možda postoje i razlozi zbog kojih ovu proslavu treba propustiti, jasno je da razloga da se pođe ima mnogo više. Stoga obavezno pođite, iako vam se možda čini da vam većina ljudi koje ćete tamo sresti više ništa ne znači.

U slučaju da ima razloga koje sam izostavio navedite ih u komentarima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 33